Claus

Billede 2. 
Dette er hvad vi får at vide om Claus ud fra casen:

Claus er uddannet kok og er ansat ved stort hotel- og konferencekompleks. Han har i mange år været meget fagligt engageret og derudover været med i mange aktiviteter i forbindelse med sin mangeårige fritidsinteresse håndbold. Han er ikke længere aktiv spiller, men træner to drengehold og sidder i bestyrelsen for håndboldforeningen.
Claus har det sidste år oplevet en meget stresset arbejdsperiode med lange arbejdsdage og faglige møder på grund af det belastende arbejdsmiljø, der har været kendetegnet for hotel- og restaurationsbranchen generelt. 


Claus er meget glad for mad og står for aftensmaden, når han er hjemme til det. Claus ryger 30-35 cigaretter dagligt og er glad for øl, vin og spiritus, hvilket han ofte får rigeligt af. Claus er klar over risikoen ved et langvarigt stort forbrug af både cigaretter og alkohol. Claus er ved en helbredsundersøgelse hos lægen blevet gjort opmærksom på de risici, der er forbundet med den levevis, han har. Han vejer 95 kg. og er 185 cm høj. Claus har tendens til åndenød, søvnbesvær og hovedpine, og han kan få perioder med pressende fornemmelser ved brystet. Det bekymrer ham, at han er blevet tiltagende utålmodig og frustreret i forhold til børnene, og han oplever sig trist og tungsindig og har svært ved at overskue samværet med børnene.

Vi har på denne blog valgt at arbejde ud fra problemstillingen:

"Hvilke risikofaktorer udsætter Claus sig selv for gennem sin livsstil, og hvilke motivationsfaktorer er for en eventuel livsstilsændring?"



Ingen kommentarer:

Send en kommentar